Skattjakten i Skultuna

För några veckor sedan åkte jag ut till Skultuna för att gå på skattjakt. Jag har hjälpt en konstnär med hans hemsida och som tack fick jag välja och vraka bland en massa kartonger fulla med fina 50-60-talssaker som han sparat från sina släktingar. Trodde jag skulle börja hyperventilera ett tag – fynd efter fynd plockades upp och jag fick ta med mig precis det jag ville! Vilket lyckorus. Kom hem med två fullpackade kartonger som innehöll följande:

image

image

Adventsljusstake i teak och mässing, perfekt nu till advent.

image

Klassisk Triett-kakburk.

wpid-IMG_20131102_223658.jpg

Två djuptallrikar ”Pomona” av Marianne Westman. Kommer äta min gröt ur dessa i vinter, var så säkra.

image

Ingrid Atterbergs läckra vas och fat i serien ”Corso”, Upsala Ekeby.

wpid-IMG_20131104_182135.jpg

Jättefina retrobestick från Gustaf Erikssons Metallfabrik med orginialkartong och garanti. Verkar knappt ha använts.

image

En röd kaffepanna i emalj, ytterligare ett Atterberg-fat, denna serie heter Dekora. Fick även med mig ett litet fat som ser ut som ett öga från Rörstrand. Det står bara handmålat på undersidan och har ingen aning om vem som gjort det, skulle vara väldigt roligt att ta reda på. Perfekt skick är det i alla fall.

image

Det bästa fyndet av alla – en hel servis av Rörstrands Viktoria. Helt enkelt bedårande. Kommer försöka hitta fler delar, finns bland annat en kanna och kaffekoppar som jag nu är på jakt efter. Vore riktigt kul att ha en komplett retro-servis! Efter lite efterforskningar verkar det vara Christina Campbell som ligger bakom dekoren.

Utöver allt detta fick jag även med mig några fina UE-krukor och fat, två filtar i orange och blågrönt vilket passar väldigt bra in i vardagsrummets färgskala… och så lite annat småplock. Kan inte säga annat än TACK till Patrik & Lena för den fantastiska skattjakten! Spana gärna in Patriks hemsida och kika på hans fantastiska konst. Min favoritserie heter ”Index Mountains” där han har gjort collage av börsens indexkurvor och solnedgångar. Tror ni inte jag fick med mig en sådan tavla hem till lägenhetsväggen dessutom? 🙂 Glad är bara förnamnet.

namnteckning

Annonser

En reaktion på ”Skattjakten i Skultuna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s