Årsresumé 2013 och mina mål för 2014

Dags att sammanfatta 2013 och sätta upp mål för 2014 (föredrar målsättningar framför nyårslöften).

image

Året började med att jag anammade bibliotekarielooken i större utsträckning och skaffade brillor. En förnyelse så god som någon.

image

Årets största händelse var att jag tog beslutet att lämna den här vackra staden, Östra Aros eller Uppsala om man så vill, där jag haft fem fina år men allt har ju sin tid och efter mycket velande kom jag fram till att…

image

…det var i den här staden jag ville bo. Västerås. När jag väl bestämt mig hade jag samtidigt uppnått mitt sparmål och gjorde då mitt livs största investering, köpte en finfin bostadsrätt på Haga (och blev revisor i bostadsrättsföreningen innan jag hann packa upp flyttkartongerna). Älskar min lägenhet och har lagt en hel del tid på att inreda i min egen stil, med mycket retro och färger men ändå stilrent. Jag trivs väldigt bra både i lägenheten och i staden som helhet kan jag nöjt konstatera.

image

Politiskt innebar flytten att jag fick avsäga mig alla mina förtroendeuppdrag i Uppsala vilket kändes skittråkigt, men i samband med flytten blev jag tillfrågad om jag ville företräda Moderaterna i Miljö- och konsumentnämnden i Västeås vilket jag gladeligen tackade ja till. Hittills har det varit riktigt kul att lära sig ett nytt område och jag har börjat bygga upp en bild över hur Moderaterna kan utveckla sin miljöpolitik, både lokalt och nationellt. Det behövs fler engagerade moderater inom miljöfrågorna och jag vill gärna vara en av dem.
Annars är den största skillnaden mellan att vara politiskt aktiv i Uppsala respektive Västerås förstås att vi är i opposition i Västerås och Västmanland. Dock finns goda förutsättningar för maktskifte och jag är övertygad om att vi har det i egna händer, det vill säga om vi jobbar järnet och lite till kommer vi att vinna valet.

image

Sommaren minns jag med glädje. Började med Almedalsveckan som vanligt, sedan hängde jag i älskade Höga Kusten och åkte på gårdsauktioner vilket är något av det roligaste jag vet. Mitt intresse för gamla prylar från 1950-60-talet har växt enormt under detta år och visar ingen tendens till att avta.

image

Ovan en bild på mig från landstingets 150-årsjubileum. Jobbet på Landstingshuset har flutit på under året, jag trivs fortfarande grymt bra, har turen att jobba för världens bästa politiker och jag utvecklas fortfarande, sjukvårdspolitik är en djungel men som den nörd jag är tycker jag om att grotta ner mig i det. Nu väntar ett supervalår och jag känner att vi lagt en god grund för att nu gå in och ge allt vad vi har för valseger, det är trots allt det detta jobb går ut på slutändan. Och sedan? Ja, mitt anställningskontrakt löper ut den sista oktober… efter det får vi se, det kan bli en fortsättning eller en början på något helt nytt – och jag gillar känslan av att inte veta säkert vad som ska hända.

20131231-145340.jpg En anledning till varför jag trivs så bra i Västerås stavas Rotaract. Gick med i klubben i början av året och har sedan dess deltagit på en massa evenemang och fått nya vänner. De som går med här är drivna, trevliga personer med ambitioner vilket passar mig ypperligt. Under året har klubben drivit ett flertal välgörenhetsprojekt vilket varit ganska nytt för mig – i princip allt mitt ideella engagemang tidigare har ju handlat om partipolitik. Bilden ovan är från paketinslagningen, ett projekt där vi slog in paket och samlade in pengar till barnfamiljer i Västerås som inte har råd med julklappar själva.

Vad gjorde jag mer under året? Jag blev redaktör för Moderaterna i Västmanlands medlemstidning Västmannabygd och producerade fyra nummer sammanlagt under året som jag fick beröm för. Jag deltog på mitt första representantskap med FMSF – Gimo på underbara Gimo herrgård. Jag ordnade en överraskningsfest för min pappa som fyllde 60. Jag åkte till Bryssel med Stures alumner. Jag kom med i det kvinnliga karriärnätverket HERA, längtar redan till nästa års träffar. Men framför allt – jag har under året känt att jag blivit vuxen på riktigt och att jag mer än någonsin har en inneboende känsla av att det är jag själv som skapar min egen framtid, jag har alltid ett val och jag har massor av saker jag vill göra.

Några av mina målsättningar för 2014:
– Ta körkort under vintern/våren.
– Söka till, bli antagen och genomföra en speciell kurs som jag väldigt gärna vill gå.
– Få minst 200 personkryss i kommun- och riksdagsvalet (fick 194 kryss i landstingsvalet i Uppsala 2010).
– Ta upp antingen kinesiskan eller franskan igen, vilket av dem det blir beror lite på om jag hittar en kvällskurs eller liknande som funkar tidsmässigt.
– Sälja in ett par icke-politiska krönikor till en tidning.
– Vara proaktiv i nämnden, skriva artiklar på miljötema, genomföra ytterligare studiebesök och utveckla Moderaternas miljöpolitik.
– Träna seriöst inför vårruset, har en deal med en viss riksdagsledamot sedan förra året om att göra just detta… och med seriöst menar jag alltså fler träningspass än en halvhjärtad joggingrunda veckan innan loppet.
– Inte ropa in en massa skräp på auktion bara för att det är kul utan endast köpa sådant jag verkligen, verkligen vill ha (och helst behöver).
– Jobba som satan genom hela valrörelsen. Vill vakna upp den 15 september och känna mig helt död, känna att jag gjort precis allt jag kan för valseger.

Gott nytt år!

Annonser

2 reaktioner på ”Årsresumé 2013 och mina mål för 2014

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s