Att hitta den rätta

Val till Europaparlamentet i morgon – om nu någon missat det, och spurten är i full gång. Eftersom jag planerat att kampanja in i kaklet har jag redan valt vem som ska få mitt helhjärtade kryss. Att hitta den rätta kandidaten är inte alltid glasklart, speciellt när man är så pass politiskt aktiv själv och har sett och hört en hel del om olika kandidaters för- och nackdelar. Ingen är felfri, men vissa är klart mer kompetenta än andra, och besitter bättre och högre värderingar, kunskaper, erfarenheter och arbetskapacitet.

Jag vill att den person som ska representera mig är mer insatt än jag är, en bättre talare, en vassare debattör och orkar jobba hårdare. Annars hade jag ju lagt all min energi på att försöka ta mig in själv.
Jag har heller inga problem med att EU-parlamentariker får ett hyfsat arvode, så länge de gör skäl för pengarna.

Som tur är har jag hittat en sån kandidat. En som jag vet jobbar stenhårt, är riktigt bra på att förklara EU-politik på ett enkelt sätt samtidigt som han är principfast och har tydliga, liberala värderingar. Karl’n ifråga heter Christofer Fjellner och det var tio år sedan jag träffade honom för första gången. Då som nu var han skicklig på att förklara faran med för mycket klåfingrighet inom EU, och grym på att lyfta fram EU:s fyra friheter – fri rörlighet för människor, varor, tjänster och kapital. Han skäms inte över att gilla frihandel, öppna gränser och brukar till min förtjusning citera Bastiat tämligen flitigt. Dessutom har han alltid varit lätt att ha att göra med när man bjudit in honom till olika evenemang.

EU-politiken är snårigare och mindre hårdbevakad av svenska medier. Desto viktigare att rösta på någon vars kärnvärderingar jag delar. Känner mig trygg med att om kompassen är rätt inställd från början, kommer Fjellner att navigera rätt mellan de beslut som måste fattas.

Så kära Coffe, se nu till att kryssa dig in i parlamentet och jobba stenhårt de kommande fem åren!
Ni andra, se till att pallra er till vallokalerna imorgon.

20140524-194549.jpg

Postat i Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s