Inte till salu. Eller?

Vi har sett dem ett bra tag nu. Vänsterpartiets valaffischer som är smetade med budskapet ”Välfärden är inte till salu”. Det låter som en tydlig ståndpunkt. Men man behöver inte åka längre än till Fagersta för att hyckleriet ska vara ett faktum.

Bergslagssjukhuset i Fagersta drivs privat och finansieras med skattepengar. I dagens Fagersta-Posten svarar landstingsrådet Juha Rundgren (V) på frågan om partiet tycker att sjukhuset i fortsättningen ska drivas privat eller offentligt. Hans svar: ”Vi har inte bildat oss en konkret uppfattning i just det här fallet.”

Vad hände med den stenhårda parollen ”Inte till salu”? Är det kanske så att när det visar sig att patienterna är nöjda och Fagerstaborna vill ha kvar sitt sjukhus, så kan man tumma lite på det där med principerna?
Är det så, att när privata alternativ visar sig fungera bra, så blir det svårt att motivera varför de ska tas bort? Speciellt när alternativet kanske är – inget sjukhus alls, eftersom landstinget redan misslyckats en gång med att driva sjukhuset. Det var därför man lade ut driften på entreprenad.

”Inte till salu” borde Vänsterpartiet kanske ändra till ”Ibland till salu”. Och den som vill vara säker på att Bergslagssjukhuset får leva kvar även efter valet, gör klokast i att lägga sin röst på Alliansen.

En reaktion på ”Inte till salu. Eller?

  1. Anmärkningsvärt! Men vänsterfolket är ju inkonsekventa rätt ofta. De godtar vinst i byggfirman som bygger vårdhemmet. Men förbjuder vinst i vårdföretaget som utför vården! Skämmes!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s