10 skäl – därför ska du rösta på Moderaterna

Har du ännu inte bestämt hur du ska rösta? Jag är ute och knackar dörr, kampanjar på olika evenemang, står i valstugan och pratar med väljare väldigt, väldigt mycket just nu. Jag upplever att det är fler denna gång än i tidigare valrörelser som inte har bestämt sig, så här har jag försökt sammanfatta 10 goda skäl att lägga röst på Moderaterna. I riksdagen, i landstinget och i valet till kommunfullmäktige. Har skrivit ganska kortfattat – vill du veta mer eller har frågor – tveka inte att höra av dig.

1. Jobben. Det ska vara billigt och enkelt att anställa. Moderaterna är en garanti för att arbetsgivaravgifterna för att anställa unga hålls låga och att den halverade restaurangmomsen inte ska höjas. Med en rödgrön regering blir det dyrare att anställa, särskilt inom restaurangbranschen. Jobb skapas när företagen växer. Jobb skapas inte när politiker hittar på diffusa låtsasjobb.

2. Jobben.  Moderaterna vill behålla ROT- och RUT-avdraget som gjort två branscher som tidigare bestod av väldigt mycket svartjobb, till branscher med vita jobb och där fler kan anlita hjälp i hemmet för att så väl renovera fönster som putsa fönster. Det har inte minst underlättat för pensionärer som kan anlita städning till ett rimligt pris utan att behöva krångla med hemtjänst. Fler företag har startats, många av kvinnor. Människor som annars haft svårt att komma in på arbetsmarknaden har fått jobb i dessa företag. Vänstern hotar alla dessa arbeten.

3. Jobben Sedan 2006 har det skapats 340.000 nya jobb. Jo, så många är det faktiskt. Trots en finanskris. För att de arbetslösa ska kunna ta de nya jobben måste matchningen på arbetsmarknaden bli bättre. Utbildningssatsningar måste riktas mot bristyrken. Utlandsfödda ska komma i jobb snabbare, svenskundervisningen förbättras och valideringen av utlandsföddas yrkeskunskaper måste gå smidigare – så att vi inte slösar bort kompetens genom att läkare kör taxi och att arbetslösa läser högskolekurser som inte leder till jobb.

4. Regeringsdugligheten. När Alliansen tog över 2006 hade de förberett sig extremt noga i två års tid. De rödgröna har inte ens börjat prata med varandra. De har ingen gemensam jobbpolitik, ingen gemensam utrikespolitik, ingen gemensam skolpolitik. Men de har väldigt olika åsikter inom dessa frågor. Hur ska de på några få veckor sy ihop en hållbar statsbudget? Alliansen har redan redovisat vilka frågor de prioriterar, de är vana att kompromissa och har finansieringen klar.

5. Fredrik Reinfeldt. Han har erfarenheten, lugnet, kunskaperna och viljan att fortsätta leda landet. I torsdagens debatt i TV4 blev det tydligt att den enda realistiska motkandidaten, Stefan Löfven, inte är tillräckligt stabil när han bryskt puffar bort Annie Lööf och blir märkbart stressad. Statsministern ska träffa många av världens ledare – då håller det inte att uppträda så pass barnsligt.

6. Skolan. Skolan är kommunal. I Västerås har barngrupperna blivit större under de senaste åren när Socialdemokraterna styrt i kommunen. Eleverna får inte heller lika mycket undervisning som de har rätt till. Moderaterna vill införa fler karriärtjänster för lärare så att de bästa lärarna tjänar mer. Det ska löna sig att vara en skicklig lärare. Alla elever ska ha rätt till sommarskola. Undervisningstiden i matematik behöver öka.

7. Vården. Alliansen har kortat vårdköerna genom satsningar som kömiljarden. Ingen ska behöva en kölapp för att få vård. Sedan 2006 finns 200 nya vårdcentraler i Sverige. Vi har infört rätten att själv välja vårdcentral och den rätten slår vi vakt om när vänstern hotar den. Antalet läkare och sjuksköterskor har aldrig varit fler än nu. Vi vill minska administrationen som läkare och sjuksköterskor måste ägna sig åt och som tar tid från patienten. Mer vård och mindre byråkrati helt enkelt.

8. Jämställdheten. I dag jobbar en större andel av kvinnorna heltid jämfört med 2006. Moderaterna har gjort det lättare att starta företag i kvinnodominerade branscher som vård och omsorg. På landstingsnivå vill vi avsätta pengar för att fler anställda ska kunna göra lönekarriär.
Moderata kvinnor bildade det första politiska kvinnoförbundet i Sverige. Vi har många starka profiler som driver jämställdhetsfrågorna och jag är övertygad om att vi kommer fortsätta utveckla vår jämställdhetspolitik, utan kvotering men med tron på att vi bygger ett jämställt samhälle underifrån.

9. Skatten. Moderaterna har gjort det mer lönsamt att jobba jämfört med att gå på bidrag. Låg- och medelinkomsttagare har fått de största skattesänkningarna. Skatten för pensionärer har sänkts fem gånger. På kommunal nivå vill jag driva att slöseriet med skattepengar minskar. I Västerås vill Socialdemokraterna lägga 50 miljoner kronor på en ladugård på Gäddeholm, som ett exempel på vad jag inte tycker skattepengar ska läggas på. Prioritera kärnuppgifterna: vård, skola och omsorg. Låt företag utmana kommunen på att utföra olika uppgifter – om de kan göra det bättre och billigare.

10. Tryggheten. Tack vare Alliansen har poliserna blivit fler, straffen för våldsbrott har skärpts och förtroendet för rättsväsendet ökar. Vi vill skärpa straffen för de som återfaller i brott och fler poliser ska vara synliga på plats i brottsutsatta stadsdelar.

Slutligen – Moderaterna lovar inte allt till alla. Men vi håller vad vi lovar.

Postat i Okategoriserade

En reaktion på ”10 skäl – därför ska du rösta på Moderaterna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s