Tomma lador och miljonladugårdar

Det är nästan lite ironiskt, det här med att finansminister Magdalena Andersson (S) går ut och snackar om Sveriges ekonomi i termer av ”tomma lador”, samtidigt som Socialdemokraterna i Västerås jublar i lokaltidningen över att deras nya miljon-ladugård har börjat byggas.

50 miljoner kronor har kommunen satsat på en ladugård på Gäddeholm. Jo, det är så illa. Och på frågan varför man nödvändigtvis måste bygga en ny ladugård just där, är svaret från Socialdemokraterna: För det har funnits kor där i flera hundra år. Detta har tydligen skapat kulturvärden som måste bevaras, och enda sättet är genom en ny, dyr ladugård. Med all respekt för jordbruk och kulturvärden, och jag gillar verkligen mjölk, men någonstans går en gräns. Vid femtio miljoner är den definitivt passerad.

Det något slitna, men ändå aldrig urmodiga citatet ”Varje förslösad skattekrona är en stöld från folket” förtjänar att påminnas om, igen och igen. Beslutet om Gäddeholm må redan vara fattat. Men det kommer att tjäna som ett gott exempel kommande år för vad Västerås stad egentligen ska pyssla med – och vad man bör låta bli.

ladugård

Annonser

En reaktion på ”Tomma lador och miljonladugårdar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s