Årsresumé 2014

Ett galet år, tänker jag när jag nu går igenom bilderna från de tolv senaste månaderna. Är det något jag vill lova mig själv varje år så är det att vid nästa nyår kunna se tillbaka på året och säga: ”jag har levat”. Och jo, nog har jag levat 2014 alltid.

Det är ju få tillfällen man känner att man lever så mycket som när man är på resande fot. 2014 blev det tre utrikesresor. Köpenhamn har jag redan bloggat om här, och Wien-resan skrev jag om i somras här. Men den som berörde mig mest var resan i november som gick till Riga och Vilnius med Skribentskolan, och jag skrev ett inlägg även om denna resa här. Under 2015 vill jag göra så många resor jag kan och har råd med. En är bokad – det blir ett kärt återseende av New York över påsk.

valet

Svårt att inte skriva om året 2014 utan att skriva om valen. Det var EP-val, riksdagsval, landstingsval och kommunfullmäktigeval. Jag var ute och kampanjade. Massor. Knackade dörr, stod i valstuga, körde kampanjbuss, lappade brevlådor, skrev artiklar och pressmeddelanden. När det gäller vår lokala valrörelse i Västerås är jag nöjd med insatsen men inte lika nöjd med utfallet. Men, vi gjorde ett bättre resultat i de lokala valen än på riksnivå. Alliansen håller ihop i landstinget och vi har haft väldigt bra stämning i jobbkorridoren hela året. Hade verkligen, verkligen velat att min chef skulle få leda hela landstinget då jag vet vilken skillnad det skulle göra, men nu blir det fyra år i opposition i stället. Jag har lärt mig att man måste ha tålamod och streta på långsiktigt för att nå majoritet. Jag som dagligen jobbar med politiken ser och upplever allt vi gör, skriver och säger. Den genomsnittlige väljaren ser en bråkdel. I bästa fall.

Efter valet blev jag utsedd till 2:e vice ordförande i Fastighetsnämnden, klart över mina förväntningar. Är oerhört glad över att valberedningen trodde på mig. 2015 ska jag trycka in så mycket kunskap i skallen som möjligt om fastigheter, bostadspolitik, drift, underhåll och ekonomi knutet till mitt uppdrag. Den politiska nörden i mig jublar.

dörrknack

Här är jag ute och knackar dörr i ett bostadsområde i Västerås. Det blev väldigt många dörrar till slut. Vill tro att det gjorde skillnad. Man blir dock lite matt när SD varken tar fram ett politiskt program eller lägger några budgetförslag i kommun och landsting, hälften av deras kandidater är mer eller mindre kriminella – och ändå fördubblar de sina mandat.

reinfeldt

Det kändes ledsamt när Fredrik Reinfeldt avgick på valnatten. Slutet på en era. Jag började engagera mig samma år som han blev partiledare, 2004. Sedan dess har jag hört honom hålla många tal och i våras intervjuade jag honom för Moderaterna Västmanlands medlemstidning. Han går till historien som en oerhört framgångsrik partiledare och statsminister. Svårt att inte se honom som en förebild.

20140928-165419-60859164.jpg

Ett mål jag hade inför året var att söka till, bli antagen och genomföra Skribentskolan. Och det överträffade mina förväntningar. Under året har jag besökt tidningsredaktioner i Stockholm, Karlstad, Visby, Växjö och Norrköping. Lärt känna ett gäng oerhört smarta och trevliga personer. Lärt mig skriva ledare. Lärt mig massor om mediebranschen. Alla som är det minsta sugna på ledarskrivande borde söka den här kursen, snart öppnar ansökningstiden för 2015. Och jag ska göra praktik på en ledarredaktion under 2015, det ska bli så himla kul!

tomasmariaellan

Jag tog körkort! I mitten av juli klarade jag uppkörningen, och det hade aldrig gått utan världens bästa handledare tillika världens bästa landstingsråd och chefer, Tomas och Maria. De lät mig köra deras bilar, de hade tålamod att åka fram och tillbaka till Sala och Fagersta och Gud vet alla ställen. De har min eviga tacksamhet, och jag är glad över att få fortsätta jobba med dem kommande år. Vi har så himla kul på jobbet. Under 2015 ser jag även fram emot att köpa min första bil.

20141231-132321-48201105.jpg
Under våren ledde jag projektet ”Köp en extra” där vi i Rotaract Västerås stod på ICA Maxi under en hel helg och bad kunderna köpa extra schampo, tvål, tandborstar, strumpor m.m. som vi sedan överlämnade till Stadsmissionen, som i sin tur gav grejerna till hemlösa och behövande. Det gick otroligt bra, blev intervjuad av TV4 och Västerås tidning vilket ledde till att fler kom för att handla och vi samlade ihop nödvändiga produkter för tiotusentals kronor. Minns fortfarande när Stadsmissionen skulle komma och hämta sakerna när vi var klara med insamlingen och de såg helt chockade ut när de fick de hur mycket vi samlat ihop och fick ta flera vändor med bilen för att få med sig allt.
Under hösten kom diverse val i vägen och jag har inte hunnit vara så aktiv i Rotaract, men hoppas kunna vara mer med nästa år. Kanske åka på någon av Europakonferenserna som anordnas. Det är ett härligt gäng människor som är aktiva i Rotaract och klubben i Västerås bara växer.

foppa

Jag var i Almedalen i år också, lika roligt som alltid. Träffade min favoritidrottare alla kategorier – Peter Forsberg. Lika trevlig och ödmjuk som sist jag träffade honom för cirka tio år sedan!

aik

Apropå sport. Jag gick på min första AIK-match tillika derby mot Djurgården. Hade inte varit på en allsvensk fotbollsmatch på säkert 15 år och det var en häftig upplevelse som gav mersmak. Sprang även två motionslopp, Vårruset och Mälarenergi stadslopp, på hyfsade tider för att vara mig.

slott

Trots att jag har bott nära Stockholm i sex år har jag varit ruskigt dålig på att se sånt man ”ska” se i Stockholm. Men denna sommar lyckades jag besöka både Drottningholm slott, Skansen och Fotografiska. 2015 ska jag beta av lite fler ställen i Stockholm jag skäms över att inte ha besökt…

sommaren

Sommaren var stekhet. Jag åkte på bröllop i Östersund, på auktion i Norrflärke, solade på Rotsidan och lånade Marias V70 som nybliven körkortsinnehavare…

han

En stor anledning till att det här året har varit det bästa någonsin är att jag träffade min fina J – bättre karl finns bara inte. Helt klart årets – och mitt livs – bästa fynd 😉 Vi hann med ett gäng trevliga utflykter, till Sala Silvergruva och Arboga bland annat. Och han lärde mig uppskatta indisk och libanesisk mat!

2014 har varit mitt år. Blir 2015 bara hälften så bra är jag nöjd. Valförlusterna var sura äpplen att bita i men livet består av mer än partipolitik. Ska förhoppningsvis läsa några kurser kommande år (bland annat har jag anmält mig till en sångkurs!), lära mig mer om fondsparande, läsa fler böcker, slösurfa mindre och träna mer än jag gjorde 2014.

namnteckning

Annonser
Postat i Okategoriserade

En reaktion på ”Årsresumé 2014

  1. Som mamma är jag oerhört stolt över dig och gläds åt att du själv är nöjd – det är viktigt! Och med sådana supportrar som Tomas, Maria, Foppa och J ser vi framtiden an med förväntan! Gott nytt år Eleonore!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s