Fyndhelg

Ligger lite efter i bloggandet, det har varit en fantastisk och fyndrik sommar som jag ämnar berätta mer om i kommande inlägg. Men vi börjar med den gångna helgen. I lördags tog jag med mig min karl för att åka på gårdsauktion i Dalarna. Det var en liten chansning för jag hade bara sett tidningsannonsen, inte sett några bilder och det stod inte heller angivet något auktionsverk som arrangör. Men en utflykt är ju alltid trevligt och vädret var bra så vi körde de åtta milen till Söderbärke där auktionen ägde rum, mitt på en åker. Allt stod uppdukat i långa rader med gott om space mellan prylarna så för en gångs skull slapp man trängas under visningen. Auktionsutroparen var väldigt rapp och skojfrisk. Det gick verkligen undan i budgivningen. Lite minus dock för att han flera gånger försökte hävda att prylar var mer värda än de var, typ ”Bara filten i den här fyndlådan är värd 300 kronor!” Trots att det var en sån där pläd som säljs på Rusta för 89 kr. 

   
 Härligt inramning med sol och sjöutsikt.

  
En frisörstol från 40-talet var en av de mer udda grejerna som ropades ut. Var inte kvar då den klubbades så jag vet inte vad den gick för. 

   
   
Det var inte så mycket retrosaker på denna auktion. Men lika kul var det ändå, tyckte jag. Möblerna gick som så ofta på auktion billigt, ju otympligare desto billigare. Och vips, så hade jag ropat in en Karl Johan-spegel för 225 kronor. Jag är lite hemligt förälskad i Karl Johan-stilen och kommer nog investera i ett par snygga stolar när jag får tillfälle. Spegeln visar jag sedan, måste hitta en bra plats åt den i lägenheten bara 🙂 

  Det här blev mitt lilla spontanköp. Jag fick syn på byrån i rokokostil när vi var på väg att åka hem och tänkte att jag ville i alla fall se vad den gick för. Och plötsligt hade jag ropat in den! Nej, den smälter inte ett dugg in i min övriga inredningsstil – men jag älskar den ändå. Ett levande hem behöver några udda fåglar också. Har velat ha en sån här byrå i flera år och nu small det till. Jag tycker den gör sig bra i hallen, som tung, mörk kontrast till min mer lekfulla rosa- och vitrandiga tapet. Och en förvaringsmöbel till behövde jag. 
  
Idag blev det en tur till bakluckeloppisen på Brandthovda IP. I mitt tycke är det Västerås bästa loppis, jag hittar alltid något där! Idag var det ännu bättre än vanligt, sol och många säljare. Kom strax efter öppning och hittade direkt två Prunus-tallrikar. Fem ynka kronor, ville de ha för båda två och jag fick kämpa för att inte jubla högt. Gillar verkligen Prunus men hade inga delar sedan tidigare, så det här var ett kanonfynd. Av bara farten hittade jag två Gefle-kaffekoppar med dekoren ”Kreol” av Helmer Ringström. En femma fick jag ge för dem också. Ett storblommigt örngott och en vas fick också följa med hem. 

Finns det ett bättre sätt att ladda upp för en arbetsvecka än en riktigt bra fyndhelg? Tror inte det! 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s