Våga inte tänka själva, tjänstemän i Västerås stad!

S-styret i Västerås stad vill göra Vasagatan till gågata. Igår presenterades en utredning gjord av tjänstemännen på Tekniska kontoret. Den kom fram till att det skulle bli väldigt dyrt att stänga av trafiken på Vasagatan. Att bygga om vägar för busstrafiken skulle enligt utredningen kosta skattebetalarna 45 miljoner kronor. Minst. Parkeringar skulle försvinna och därmed intäkterna från parkeringsavgifterna. Färdtjänst och taxi skulle få svårt att nå city. Busstrafiken skulle tappa massvis med resenärer. Alla som idag enkelt kan åka in till city med buss skulle få längre att gå. Och vilka slår det hårdast mot? Självklart de som inte har två pigga friska ben.

Motargumenten är alltså både många och tunga. Men vad säger då S-styret om utredningen som presenterats? Jo, att den är ”för negativ” och måste göras om – och ”lyfta fram de positiva effekterna”, för att citera Tekniska nämndens ordförande Jazmin Pettersson (S) som uttalar sig i en artikel i VLT som finns att läsa här.

Budskapet till tjänstemännen från den styrande majoriteten i Västerås är alltså solklart. Gör en utredning, men kom för sjutton fram till rätt slutsatser! Våga inte tänka själva. Våga inte försöka belysa de negativa aspekterna så pass mycket att folk kan få för sig att detta är en dålig idé. Allt annat än en utredning som faller socialdemokrater och miljöpartister på läppen är tydligen högförräderi i den här staden.
Och det är ju, kort sagt, helt orimligt att det ska vara så.

Annonser
Postat i Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s