Antikrundan i Västerås

I dag var hela Vasaparken full av antikviteter. Önskar att det vore så oftare. Men, när Antikrundan väl intar staden får man passa på. Jag var på plats utanför Konserthuset kvart över åtta för att köa till inspelningen. Trodde det skulle vara en rejäl kö redan på morgonen men det var väldigt lugnt. Retrolux-Anna var på plats så vi köade tillsammans i hopp om att ge Antikrundan lite mer retroglans. Vi hade dator och IPad med oss för att kunna jobba medan vi väntade på att bli insläppta så tiden gick faktiskt riktigt fort.

  
Bild lånad av Anna. Här sitter jag med mitt fina bord som jag ville veta mer om. 

  

   
 Anna hade med sig sin fina Colora-samling och det dröjde inte länge innan Knut Knutsson nyfiket undersökte dem. Anna fick spela in ett inslag – de väljer ju ut ett gäng saker de tycker är särskilt intressanta av alla tusen prylar som folk släpar dit. Hoppas det kommer med i programmet.

  
Programledare Anne Lundberg var peppad.

  
Äntligen inne efter nästan fyra timmars köande! De här möblerna fick jag syn på direkt och de såg ju onekligen spännande ut. Edit: Jan som har bloggen form55 upplyste mig om att det är Peter Hvidt och Orla Mölgaard-Nielsen som gjort dessa möbler. Danskt alltså. Kul om de också kommer med i programmet.

  
Äntligen framme hos experterna. Tyvärr kunde de inte ge mig någon mer info än jag redan hade om mitt bord. De hade sett några andra exemplar men signaturen kände de inte igen. Fick frågan om jag brukade läsa Scandinavian Retro-tidningen, kanske kunde jag finna upplysningar där? Men nu råkar jag ju ha läst varje nummer både fram- och baklänges och vet säkert att mitt bord inte finns med där. Det var långa köer så jag fattar att de måste hålla uppe tempot när de värderar för att hinna med alla och inte kan lägga ner sin själ i varje grej. Så jag får forska vidare helt enkelt – en dag ska jag minsann ta reda på vem som gjort mitt lilla bord. 

När jag gick ut filmade de mig och frågade om jag var nöjd, jag sa att det var jättekul att vara där men att det var synd att de inte kunde hjälpa mig att ta reda på mer om mitt bord. Kanske kommer jag med i programmet under titeln ”besviken besökare” haha. Se hur som helst till att ni inte under några omständigheter missar programmet när det sänds någon gång nästa år. 

Annonser

En reaktion på ”Antikrundan i Västerås

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s