En liten önskelista i all enkelhet

Det är bara att erkänna. Det här stadiet ”nu är jag vuxen och har allt jag behöver. Jag önskar mig inga saker”. Dit har jag inte riktigt nått ännu… och jag är en varm anhängare av önskelistor, oavsett ålder. Risken att ge bort något som inte används eller skänker glädje minimeras och man får dessutom drömma sig iväg lite. 

Försöker skriva upp saker i en anteckning i mobilen året runt så fort någon i kretsen ”nära och kära” yttrar sig kring någon pryl eller upplevelse de suktar efter och behöver. Julklapps- och födelsedagsstessen minskar därmed betydligt. Handlar också lämpliga presenter året runt om jag hittar något till bra pris. 

Många kan nog inte tänka sig att ge bort begagnade saker i julklapp, men själv blir jag överlycklig om jag får en pryl med 60 år på nacken i present. Det händer faktiskt då och då att jag får saker till skänks som folk har hittat i förråd eller på loppis som de tror skulle passa mig. Oerhört tacksam för det! Så om ni känner igen något från denna lista på en loppis eller vindsröjning framöver, köp eller spara, det är med stor sannolikhet en god investering 😊

  
Marianne Westmans kryddburkar ”Arom” skulle verkligen pryda sin plats i min kryddhylla. De är dessutom inte svindyra om man köper någon enstaka.

   De färggranna Åsedavaserna formgivna av Bo Borgström hör till sådant jag blir riktigt glad av. Finns i många olika färger. En grön vore inte fel. 

Pynta, pynta… Stig Lindbergs fantastiska kopp som producerades under kort tid och därför är sällsynt. Och svindyr om man köper till marknadspris på Tradera eller på antikmässa. Men värd varje krona.

    En tavla av Olle Baertling  är en riktig drömjulklapp. Med betoning på dröm. 


Ett snyggt skrivbord i teak är något jag faktiskt behöver. 

 
Zebrakoppar! Vem skulle inte upptäcka dessa i ett paket under granen?  Också snordyra, men sjunker knappast i värde med åren.

  
Vill byta ut mina dörrhandtag till lite mer tidstypiska. Dessa finns hos Byggfabriken och det är nog väldigt roligt att rimma på dörrhandtag (ja det är obligatoriskt att rimma på julklappar i min värld).


Fler koppar ur serien Rosmarin (de grå) och Capri (gula) vore underbart. 

  
Omöjligt att ha en önskelista utan att ha med Paprikavasen. Alla storlekar önskas. Tack tomten på förhand.  Och jag råkar förresten veta att det ropas ut en Paprikavasen på Effecta imorgon…

  
En mintgrön lyx-brödrost från Smeg. Åh. Jag äter rostat bröd ofta så den skulle garanterat användas. Finns på bland annat Bagaren och Kocken.

 
Guldibestick från Nils Johan! Mina favoriter som används i stort sett dagligen. Skedar, osthyvel och tårtspade har jag. Men letar gafflar, knivar och en såsslev. 

  
Böcker önskar jag mig alltid. En feelgood-roman med retrotema? Fullträff.

Sådärja, nu är det bara för Tomten att börja jobba 😊

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s