Varför gömmer sig Anders Teljebäck?

Den senaste tiden har det varit tidningsartiklar, radio- och TV-inslag om orkestern Sinfoniettan. Musikerna har i dag 60 procents tjänstgöringsgrad, men Västmanlandsmusiken har inte längre råd att erbjuda mer än halvtidstjänster på 50 procent.

Då ska man veta att kommunstyrelsens ordförande, tillika ordförande i Västmanlandsmusiken, Anders Teljebäck (S) skickade brev till alla musiker inför valet 2014 där han lovade alla att få heltidstjänster

Det löftet var inte värt ett smack. Nu visar sig ekonomin vara så dålig att man måste skära ner på musikernas tjänstgöringsgrad, vilket fått musikerna att må dåligt. Vem får då ta all skit i media för detta? Jo, Dag Celsing, direktör för Västmanlandsmusiken. Se exempel här och här.
Jag har egentligen ingen uppfattning om Celsing som direktör, jag sitter inte i Västmanlandsmusikens styrelse och har ej haft med honom att göra – men jag tycker det är anmärkningsvärt att det är mot honom den huvudsakliga kritiken riktas när det handlar om politiska beslut.

Det är tydligt att Anders Teljebäck (S) gömmer sig bakom Celsing. Trots att det var Teljebäck som lovade musikerna heltid innan valet. Trots att det är Teljebäck som är styrelseordförande – både för musiken och för hela kommunen. Det är Teljebäck som sitter på pengarna och makten. Ändå låter han direktören bära hundhuvudet.
Fegt, tycker jag.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s