Bland zebror och paprikor

Det har varit lågsäsong på retrofronten ett tag. Få loppisar utöver de gamla vanliga, och på de gamla vanliga (Life center/Brödet/Myrorna/Stadsmissionen) har jag inte hittat mycket att skryta över, förutom en jättefin tweedkappa som jag använder mest varje dag. 

Men – såhär års kan man alltid se fram emot vinterns höjdpunkt, nämligen Antikmässan. I år kunde jag tyvärr inte ta ledigt på fredagen och åka med retrogänget från Västerås utan åkte dit själv i lördags i stället. Funkade det med även om det var trist att missa den årliga bloggträffen. 

  
Mycket av montrarna kändes igen från tidigare år. Dock instämmer jag med Femtiotalsjakten om att det var mindre ”gladretro” i år. Dock ska man vara medveten om att det kostar 25.000 kronor bara att hyra en monter på mässan, så man måste sälja en hel del för att gå runt med tanke på transportkostnader etc. 

  
Jag var väldigt sugen på att köpa en Zebra-tekopp. Men sparar till en resa i påsk och därför får de lite dyrare inköpen vänta till sommaren. Typ.

  
Astra-kopparna kostar hälften så mycket som en Zebra och är inte alls dumma de heller. 

  
Mycket fina samlingar av vaser från Upsala-Ekeby fanns att dregla över. Just Paprikavaserna har jag en särskild relation till, en relation som blev ännu mer komplicerad tidigare i veckan då jag trodde mig ha fyndat en unik modell men det visade sig vara en avkapad vas… snopet var ordet! 

  
En rolig sak med mässan är att upptäcka diverse saker man har i sitt hem och kolla hur mycket de säljs för. Som detta brickbord, jag köpte ju ett likadant på auktion i somras. För en tredjedel så mycket som bordet på denna mässa kostade.

  
Konst av Olle Baertling fanns det även i år, minns hur nära jag var ett köp ifjol. Men det får vänta lite till det med.

   

Prunus fanns i massor. En dekor jag gillar mer och mer. Har hittills bara två djuptallrikar men tackar inte nej till fler delar. 

  
Vad köpte jag då? Jo, en trave porslin. Underst ”Delfi” av Helmer Ringström och över dem tallrikar med en dekor som heter Aslög. Vet inte vem som gjort den. Men supersnygga är de. Och skicket var mycket, mycket bra så jag slog till. Köper sällan många tallrikar utan det blir några enstaka av varje snygg dekor jag hittar. Tycker det är kul att variera sitt vardagsporslin och dukar gärna udda. Överst i bilden syns förresten en Vereco-skål som jag köpte för några kronor på en jätteliten loppis i Bro idag. 

Kände hur jaktinsinkten väcktes till liv i helgen – nu är jag redo att ge mig ut och jaga fynd! Hoppas på en vår och sommar som ger god skörd.

 

En reaktion på ”Bland zebror och paprikor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s