Kvinnorna som äger Norberg

I helgen har jag bokstavligt talat kört runt i halva Västmanland. Igår blev det kampanj i Fagersta och Hallstahammar. Idag Västerås och Norberg.

Norberg är en liten kommun i norra Västmanland, på gränsen till Dalarna. Norberg är framför allt känt för två saker. Det ena är kvinnan på bilden ovan. Ja inte jag då, utan hon bredvid. Frida Hansdotter, OS-guldmedaljör i slalom. Grymt. Jag minns att jag gick upp supertidigt i vintras för att se hennes guldåk och det var galet spännande. Jag är iofs imponerad av alla som tar sig ner för en slalombacke levande. Har testat och avfärdat det som livsfarligt.

Idag invigdes Norbergs nya idrottshall som fått namnet Frida Hansdotter Arena. Moderaterna var såklart där och det kändes riktigt fint att det politiskt illröda Norberg för en dag badade i blått.

Norbergs andra kändis heter Elsa Andersson och är ett gult konditori som man inte får missa att besöka. Många åker hit enbart för att fika och konditoriet har en väldigt fin, gammaldags inredning. Ursprungshuset var jättegammalt men brann sorgligt nog ner för några år sedan. Är imponerad över att man lyckats bygga upp det igen i samma stil som innan branden. Och besökarna sägs vara fler än någonsin.

Det är verkligen roligt att åka runt i Västmanland och kampanja, det finns många fina platser att upptäcka och Norberg är ett riktigt trevligt utflyktsmål. De har en auktionsfirma också, Broarna, som jag måste besöka snart. Men det får bli efter valet tror jag bestämt.

Postat i Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s