Det börjar bli många övertramp nu, S

När så många lägger ner ideellt arbete, tid och kraft på att övertyga väljare på ett schysst sätt är det verkligen förjäkligt när vissa gör tvärtom.

I Fagersta har kommunen anställt ”valamabassadörer” som ska öka valdeltagandet genom att uppmana folk att rösta, utan att uppmana dem att rösta på ett visst parti. Dock har dessa ”ickepolitiska” valambassadörer visat sig uppmana folk att rösta på Socialdemokraterna. Och som av en händelse är den som chefar över dessa ambassadörer själv förtroendevald för S i Norberg.

I Köping har socialminister Annika Strandhäll och regionstyrelsens ordförande Denise Norström skrivit en debattartikel där de påstår att Moderaterna vill sälja Köpings sjukhus. Det är ren lögn, något sådant förslag finns inte.

I Kolbäck där jag var och kampanjade igår hade Socialdemokraterna satt upp stora affischer med texten ”M och SD vill chockhöja din hyra”. Det är bara det att Moderaterna går inte till val på några sådana förslag.

I Sävsjö publicerades ett brev på Socialdemokraternas Facebook-sida på arabiska full med falsk information där det bland annat stod att Moderaterna vill stänga landets moskéer.

I Stockholm erbjöd Socialdemokraterna unga influencers 4000 kronor för att publicera särskilda inlägg på instagram som ska se ut enligt partiets instruktioner.

Och så har vi LO-filmen där det påstods att i Moderaternas Sverige kommer lönerna att sänkas med 30 procent, ingen får skaffa barn och ingen får bli äldre.

Jag säger inte att ingen moderat någonsin kan göra fel – men börjar det inte bli väldigt många övertramp från Socialdemokraternas sida nu? Det osar desperation. Det är inte snyggt. Och det är faktiskt ett hån mot alla de som kämpar – inom samtliga partier – med hedern i behåll för att bedriva en schysst valrörelse. Det är dags att Socialdemokraterna städar upp på alla nivåer. Vem vill egentligen engagera sig politiskt i framtiden om det innebär att man måste klafsa runt i ett träsk av falsk information, köpta influencers och trollfabrikörer?

Postat i Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s