10 (nya) skäl – därför ska du rösta på Moderaterna

Jag har sett i bloggstatistiken att mitt fyra år gamla inlägg om varför du ska rösta på Moderaterna har lästs av väldigt många den senaste tiden, och många har hittat hit genom att googla. Men det har ju hänt en del sedan 2014 så här kommer 10 lite mer dagsfärska anledningar varför du ska rösta på Moderaterna. Vill du veta mer om någon punkt – tveka inte att höra av dig.

1. Tryggheten. Fler poliser. Mer pengar till försvaret. Kameraövervakning på utsatta platser. Kraftigt skärpta straff för gängkriminella. Slopad mängdrabatt för den som begår flera brott samtidigt. Förbud mot tiggeri. Allt i syfte att människor ska kunna känna sig tryggare i Sverige. Personligen är detta min viktigaste fråga.

2. Rättvisan. Rättigheter, skyldigheter och möjligheter ska gälla lika för alla. Det är orimligt att det bara ska skilja några hundralappar mellan att ta ett jobb och att inte jobba. Ett bidragstak måste införas.

3. Integrationen. Ingen kan på allvar hävda att integrationen funkar bra i Sverige. Gängkriminalitet, arbetslöshet och att aldrig lära sig svenska kan inte vara standarden för de som kommer hit och vill bygga en framtid. Funkar inte integrationen måste vi ta emot färre asylsökande. Moderaterna vill införa krav på egen försörjning för uppehållstillstånd och krav på kunskaper i svenska för medborgarskap. Det ska finnas en utbildningsplikt för den som inte har grundskoleutbildning.

4. Regeringsdugligheten. Alliansen styrde Sverige framgångsrikt under åren 2006-2014. Nej, allt som gjordes var inte perfekt. Men väldigt mycket var väldigt bra. Alliansen har ett starkt team med fyra väldigt kompetenta partiledare som kommer att bli utmärkta ministrar. Tre av fyra har varit ministrar tidigare och har visat att de kan samarbeta. Vilka vill Löfven bilda regering med? Ja det är högst oklart fortfarande – två dagar före valet.

5. Ulf Kristersson. Han har erfarenheten, lugnet, kunskaperna och viljan att leda landet. Jag har tappat räkningen på hur många partiledardebatter och dueller han vunnit sedan han blev partiledare, men det är tydligt att många känner stort förtroende för Ulf.

6. Skolan. Är rätt oroad över Sveriges framtid utifrån hur situationen ser ut i många skolor idag. Särskilt i Västerås har skolresultaten sjunkit rejält och alldeles för många går ut nian utan godkända betyg. Lärarna är den enskilt viktigaste faktorn och då måste lärare få mindre administrativa bördor och bättre betalt när de gör ett bra jobb. Dåliga skolor ska läggas ner – oavsett vem som driver dem. Skriftliga omdömen i ordning och reda, det går inte att ha vilda västern i klassrummet.

7. Sjukvården. Vårdköerna har fördubblats de senaste åren. Det har sin förklaring, eftersom Stefan Löfven avskaffade den så kallade kömiljarden som gav landstingen pengar efter hur pass väl de uppfyllde vårdgarantin. När pengarna försvann ökade köerna. Moderaterna vill satsa tre miljarder på att korta dem igen, varav 500 miljoner öronmärks till barn- och ungdomspsykiatrin. Psykisk ohälsa bland unga växer och det är ett samhällsproblem som behöver åtgärdas – nu.

8. Jämställdheten. Vi får aldrig tumma på våra värderingar när det gäller jämställdhet. Därför säger Moderaterna nej till separata badtider för kvinnor, så kallade moralpoliser och andra påfund som tyvärr smugit sig på. Moderaterna värnar att det ska vara lätt att starta företag i kvinnodominerade branscher som vård och omsorg, och det ska man inte behöva skämmas för.
Moderata kvinnor bildade det första politiska kvinnoförbundet i Sverige. Vi har många starka profiler som driver jämställdhetsfrågorna och jag är övertygad om att vi kommer fortsätta utveckla vår jämställdhetspolitik, utan kvotering men med tron på att vi bygger ett jämställt samhälle underifrån.

9. Skatten. Sänkt skatt för alla som jobbar och för pensionärer. Det är rättvist att den som jobbar ska få behålla 500 kronor mer av sina intjänade pengar. Slöseriet med skattepengar måste dessutom minska. Det finns gott om myndigheter, administration, olika statliga bidrag och institutioner som kostar pengar i onödan.

10. Miljön. Satsa pengarna där de gör mest nytta för klimatet. Inte en massa pekpinnar som köttfria dagar, flygskatt, plastförbud och allmänt skuldbeläggande av människor. Moderaterna vill i stället uppmuntra till miljövänliga val i vardagen och en hoppfull inställning till framtiden genom teknikutveckling, EU:s kraft att möta klimatfrågan gemensamt med andra länder samt en positiv inställning till kärnkraften.

Slutligen – Moderaterna lovar inte allt till alla. Men vi håller vad vi lovar.

10 skäl att rösta moderat.

Postat i Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s